Babi Pangang

Babi Pangang met Nasi

Babi Pangang is een gerecht dat veel mensen veel beter kennen dan Babi Ketjap, omdat het gerecht bij alle afhaalchinese restaurants op de menukaart staat.

Beide gerechten hebben veel overeenkomsten, waarbij natuurlijk de Babi Ketjap voorzien is van ketjap.

In principe bestaat er ook niet één bepaald gerecht dat de naam Babi Pangang draagt, want er zijn verschillende recepten, en ieder gerecht smaakt toch weer anders.

Recept Babi Pangang

Dit heb je nodig voor de Babi Pangang

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indisch
Keyword babi pangang
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 1 uur 15 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 510 kcal

Ingrediënten

Voor de bereiding van het vlees

  • 2 Eetlepels Ketjap
  • 1 Theelepel Verse geraspte gember, mocht je dat niet hebben voldoet gember uit een potje ook.
  • 1 Teentje Knoflook
  • 500 Gram Varkensvlees
  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • Peper en zout

Voor de saus heb je nodig

  • 1 Blikje Tomatenpuree
  • 1 Rode Paprika
  • 250 Milliliter Kippenbouillon
  • 1 Ui
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 1 Theelepel Verse geraspte gember
  • 1 Theelepel Sambal, uit pot of zelf maken.
  • 2 Eetlepels Azijn
  • Ketjap
  • 1 Eetlepel Bruine suiker
  • Klein beetje maïzena
  • Water
  • Peper en zout

Bereiding

  1. We maken eerst de marinade, zodat het vlees eventjes kan trekken.

    Meng de olie, ketjap, gember, 1 gehakt knoflookteentje, en wat peper en zout naar smaak.

  2. Snij de varkenshaas in reepjes, sprenkel de marinade er over, en laat dit minimaal een uur in de koelkast staan, langer is nog lekkerder, dus bijvoorbeeld al de avond vooraf in de marinade zetten.

  3. Laat een pan goed warm worden, bak het vlees aan beide kanten, en leg het apart.

  4. Snij de uien, en hak de knoflook voor de saus fijn. Aanfruiten in wat olie. Maak de paprika schoon, snij deze in stukken en bak deze vervolgens even mee.

  5. Tomatenpuree toevoegen en mee bakken.

  6. Voeg gember, bouillon, ketjap, sambal, azijn en de bruine suiker toe, en blijf dit roeren totdat een gladde saus ontstaat.

  7. Maak met wat maizena en water een papje aan, en dik de saus daarmee wat in, mocht dat nodig zijn. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  8. Voeg de saus bij de reepjes varkenshaas.

[wp_ad_camp_1]

Babi Pangang


By
Published:
Receipes summary:Babi Pangang is een gerecht dat veel mensen veel beter kennen dan Babi Ketjap, omdat het gerecht bij alle afhaalchinese restaurants op de menukaart staat.
Receipes Totaltime:75 Minuten
Nutrition:510 Kcal
Ingredients: Thinly-sliced Varkensjaas
Price: 500 Gram

Directions:
Babi Pangang is een gerecht dat veel mensen veel beter kennen dan Babi Ketjap, omdat het gerecht bij alle afhaalchinese restaurants op de menukaart staat. Beide gerechten hebben veel overeenkomsten, waarbij natuurlijk de Babi Ketjap voorzien is van ketjap. In principe bestaat er ook niet één bepaald gerecht dat de naam Babi Pangang draagt, want er zijn verschillende recepten, en ieder gerecht smaakt toch weer anders. Dit heb je nodig voor de Babi Pangang Voor de bereiding van het vlees: 500 gr varkenshaas. 2 eetlepel ketjap 1 theelepel verse geraspte gember, mocht je dat niet hebben voldoet gember uit een potje ook. 1 teentje knoflook. 3 eetlepels olijfolie. Peper en zout. Voor de saus heb je nodig: 1 blikje tomatenpuree. 1 rode paprika. 250 ml kippenbouillon. 1 middelgrote ui. 2 teentjes knoflook. 1 theelepel verse geraspte gember. 1 theelepel sambal, uit pot of zelf maken. 2 eetlepel azijn. Beetje ketjap. 1 eetlepel bruine suiker. 250 ml kippenbouillon. Klein beetje maïzena. 1 eetlepel water. Peper en zout. Zo maak je het We maken eerst de marinade, zodat het vlees eventjes kan trekken. Meng de olie, ketjap, gember, 1 gehakt knoflookteentje, en wat peper en zout naar smaak. Snij de varkenshaas in reepjes, sprenkel de marinade er over, en laat dit minimaal een uur in de koelkast staan, langer is nog lekkerder, dus bijvoorbeeld al de avond vooraf in de marinade zetten. Laat een pan goed warm worden, bak het vlees aan beide kanten, en leg het apart. Snij de uien, en hak de knoflook voor de saus fijn. Aanfruiten in wat olie. Maak de paprika schoon, snij deze in stukken en bak deze vervolgens even mee. Tomatenpuree toevoegen en mee bakken. Voeg gember, bouillon, ketjap, sambal, azijn en de bruine suiker toe, en blijf dit roeren totdat een gladde saus ontstaat. Maak met wat maizena en water een papje aan, en dik de saus daarmee wat in, mocht dat nodig zijn. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de saus bij de reepjes varkenshaas. ...